

מודל אהב"ה לקורס פדגוגיטלי
על המודל
רבים מהמרצים והמרצות מתלבטים כיצד להתאים את מודל ההוראה של הקורס שלהם להוראה מקוונת בחלקה או במלואה. האם מעבר כזה הוא אילוץ בשל הנסיבות (מלחמה, קורונה וכד'), או אולי דרך להתאים את ההוראה לצרכי המאה ה-21?
אנו מאמינות כי ניתן לעשות התאמות לקורסים שלא רק יתאימו אותם לאילוצים אלא גם ישדרגו אותם, באופן שבו הסטודנטים ירכשו מיומנויות חשובות לאזרחי המאה ה-21, ובנוסף לא יפסידו "חומר לימוד".
כיצד ניתן לעשות זאת?
השלבים במודל אהב"ה מתחברים זה לזה במבנה איטרטיבי, כלומר - יש לחזור ולבחון לאחר כל שלב אם יש צורך בעדכון השלבים הקודמים. בנוסף, חשוב להיות מודע במהלך כל קורס לצרכי המשתתפים ולבצע עדכונים בהתאם.

-
דגמי ההוראה לוקחים בחשבון את סוג ההוראה (פא"פ, מקוון-סינכרוני, מקוון-אסינכרוני), מטרות ההוראה (הקנייה, תרגול, הערכה וכד') והאם נוכחות המרצה נדרשת להשגתן.
-
בחירת הכלים הדיגיטליים נעשית בהתאם למטרות הלמידה, ולוקחת בחשבון : אתגרים וקשיים צפויים מצד אחד, ואת הערך המוסף של הכלי להשגת המטרה מצד שני (האם ניתן להשיג אותה מטרה בדרך אחרת פשוטה יותר? אם כן, יתכן שהכלי מיותר).
-
בעת תכנון השיעור בו ישולב כלי דיגיטלי יש לקחת בחשבון שיקולים ע"פ מודל *TPCK. הכלים הזמינים ביותר הם אלה שמצורפים לאתר Moodle שלכם, וכן כלים שיתופיים של Google או Microsoft. לאחרונה הופיעו כלים רבים מבוססי בינה מלאכותית יוצרת שגם אותם ניתן לשלב בקורס לאחר בדיקה מתאימה ותרגול.
מקור השראה למודל אהב"ה -
פנה.י אלינו לפרטים נוספים וייעוץ אישי להתאמת הקורס האקדמי שלך למודל!